Ești prea deștept pentru asta!

Zău, ești prea deștept ca să mai cazi pradă acestor mininciuni. Cu siguranță le-ai auzit până acum: acasă, la muncă, în autobus, pe stradă. Totuși, a sosit timpul să le înfrunți. E momentul să întâmpini 2017 lăsând la o parte preconcepțiile celor din jur. Chiar ești prea deștept să crezi acestea.

Unii sunt norocoși, alții sunt ghinioniști

Oare din acest motiv ne tot urăm unii altora noroc? Noroc la examene. Noroc la locul de muncă. Noroc în noul an. Bineînțeles, că doar unii se nasc cu noroc mai mult și alții cu mai puțin. De aceea urăm noroc peste tot pe unde se poate, să aibă toată lumea. Că doar n-o să urăm: muncă! Sau: experiențe din care să înveți. Sau altele asemenea. Deși realitatea e puțin mai complexă decât lumea asta care se împarte în norocoși și ghinioniști. Realitatea înseamnă muncă. Înseamnă momente fericite. Mai înseamnă și momente triste. Realitatea înseamnă lecții de viață. Momente în care cazi și momente în care te ridici. Realitatea e ce ai în jurul tău acum – și mă îndoiesc că ai pe undeva scris: ”noroc” sau ”ghinion”.

Lucrurile nu pot fi schimbate

Sunt invocate iar și iar lucrurile astea ce nu se pot schimba. Mi-am picat bacul, dar nu pot să fac nimic. Am vrut să slăbesc, dar metabolismul meu nu mă ajută. Îmi doresc să lucrez, dar nu găsesc niciun job. Mereu există un ”dar” la mijloc! Vestea bună e că acest dar sunt alegerile pe care le facem. Poți să îți treci bacul. Poți să slăbești. Poți să îți găsești un job. Este incredibil de simplu (cu condiția să ne dorim asta cu adevărat). Esențial este să ne concentrăm toată energia spre lucrul ce ni-l dorim! Asta implică sacrificii? Bineînțeles! Însă dacă nu suntem dispuși să sacrificăm ceva (timp, energie, muncă, etc.) înseamnă că nu ne dorim din tot sufletul acel lucru. Și atunci ajungem la paradoxul în care ne plângem că ne lipsește ceva ce nici măcar nu ne dorim!

Ești prea deștept, nu poți să greșești

Adulții sunt persoanele care au greșit când au fost copii/adolescenți. După ce devin ”oameni mari” nu mai greșesc. Și nu mai e nevoie să recunoască greșeli. Sau să își ceară scuze. Viața de adult e minunată și feerică și cât se poate de neadevărată dacă ai această impresie. Adulții greșesc – mult. Greșeala nu e ceva bun sau rău. Greșeala este un lucru normal și ne însoțește toată viața. Importantă e atitudinea noastră față de greșeală și mai puțin actul în sine. Cât timp învățăm ceva din această experiență, alles gute – vorba neamțului.

Așă că e în regulă dacă au fost momente în care ai dat crezare acestor idei. Privește partea pozitivă – chiar ești prea deștept să le mai crezi de acum.

Un 2017 plin de experiențe și inspirație,
Mădălina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
LinkedIn